backupstress

Nieuwsbrief mei 2015

Beste lezer,

In deze nieuwsbrief hebben we een belangrijke mededeling m.b.t. de bereikbaarheid in de vakantieperiode.
Daarnaast kijken we naar nieuwe ontwikkelingen vanuit zoekmachine-land.


Vakantietijd

De vakantietijd is weer in aantocht. Eerdere jaren stuurden we daar geen berichten over rond, maar dit jaar is het iets anders.

In de maanden juni, juli en augustus zal de ondersteuning bij vragen en problemen een aanzienlijk langere responstijd hebben dan u van ons gewend bent.

Mocht u dus plannen hebben om de komende tijd belangrijke uitbreidingen te doen aan uw website, waarbij u onze hulp verwacht nodig te hebben, geef dat dan graag zo snel mogelijk aan, dan proberen we u zo goed mogelijk te helpen en/of e.e.a. goed in te plannen.

Voor de goede orde: de techniek is en blijft gewaarborgd. Updates en beveiligingsissues worden net zo snel en adequaat uitgevoerd als anders. Alleen de ondersteuning bij vragen etc. zal minder snel zijn.


Mobilegeddon

Mobilegeddon is de naam die men bedacht heeft voor het slagveld dat, naar men verwacht, zal ontstaan nu Google websites die mobielvriendelijk zijn duidelijk gunstiger gaat beoordelen dan websites die niet “friemel-apparaat”-vriendelijk zijn.

In de NRC van woensdag 29 april schreef Reinier Kist een aardig artikel over een actuele ontwikkeling:

Straks staat u onderaan op Google – moet u maar niet zo mobielonvriendelijk zijn

Stel, u hebt een verouderde website en u vindt het leuk als mobiele internetters u ook nog kunnen vinden. Dan hebt u binnenkort pech. Want al gaat het gefaseerd – ‘Mobilegeddon’ is nu echt begonnen. Zo noemen betrokkenen een ingrijpende verandering in Google’s zoekalgoritme.

Sinds vorige week houdt ’s werelds meest gebruikte zoekmachine rekening met de ‘mobielvriendelijkheid’ van een website. En dat heeft grote gevolgen voor miljoenen websites – vandaar de apocalyptische bijnaam. Deze webdesigners zien het helemaal zitten:

Hebt u een verouderde, mobielonvriendelijke site? Dan komt hij voortaan op mobiele apparaten lager in Google’s zoekresultaten te staan. Het gaat bijvoorbeeld om sites met te kleine teksten voor smartphone-schermen of met links en schuifjes die slecht met een vinger zijn te bedienen.

Koninklijk Huis komt niet door de keuring

Op de online test voor webontwikkelaars kunt u zien of uw website Google’s goedkeuring krijgt. Daaruit blijkt ook dat talloze Nederlandse websites niet aan de nieuwe criteria voldoen, zoals die van ANP, Blokker, Pearle, Radio 1, het Koninklijk Huis en rotterdam.nl.

Ook grote buitenlandse sites hebben een probleem. De BBC, de Financial Times en de sociale nieuwswebsite Reddit, om er een paar te noemen. De verliezers van Google’s mobiele apocalyps staan voor een simpele keuze: de site ombouwen of internetverkeer mislopen.

Lees het artikel verder op de site van NRC.

 

Tot slot, en niet onbelangrijk: hoe zit het voor u, als klant van WebZenz?

Goed nieuws: een zeer groot deel van onze WordPress klanten maakt gebruik van het thema Canvas. We gebruiken dit thema niet voor niets graag: het is 100% responsive en scoort prima op de Google test.

Voor een aantal klanten die een ander thema gebruiken, dat niet ‘groen’ scoort, wordt gewerkt aan een oplossing.

Dan zijn er nog enkele klanten die gebruik maken van een verouderd thema, dat misschien nu aan vervanging toe is.
Neem gerust contact op als uw site niet goed scoort en u wilt weten wat de opties zijn.

Lees ook het nieuws aan het begin van deze nieuwsbrief: van de zomer is onze responstijd langer!!


Dank voor uw aandacht en graag tot ziens, horens of mails!

, , , , ,

Reageren gesloten.