bill-evans

WordPress 4.8, een mooie nieuwe versie!

Bill Evans

Eergisteren (8 juni 2017) was het zover: weer een nieuwe WordPress versie zag het licht. Ditmaal weer één die een extra blogbericht op deze site waard is. Natuurlijk: iedere versie brengt verbeteringen, maar niet iedere versie zulke mooie verbeteringen voor eindgebruikers als 4.8!

4.8 draagt de naam “Evans”, naar de legendarische jazzpianist Bill Evans.

Vier nieuwe widgets

De belangrijkste nieuwigheidjes zijn op widget-gebied. Er zijn maar liefst VIER standaard widgets toegevoegd: een afbeeldings-, audio-, tekst- en videowidget. Het spreekt voor zich wat u daarmee kunt toevoegen in een widget, en daarmee aan een zijbalk of footer.

De vier nieuwe widgets

De vier nieuwe widgets

Was het dan niet mogelijk om afbeeldingen, audio, tekst en/of video aan een widget toe te voegen?
Jazeker, dat was mogelijk, maar alleen met een extra plugin óf met ouderwets HTML handwerk (HTML is de code waar webpagina’s van gemaakt worden).

Nu kan dat dus op dezelfde manier als in een pagina of bericht en dat zal voor veel gebruikers een welkome aanvulling zijn.

Link-verbeteringen

Tot slot nog even de link-bewerker. Deze gaf soms problemen bij het bijwerken of aanpassen van links, of de link liep mee wanneer u extra tekst toevoegde ná de link. Kortom, dat gaf nog wel eens ergernis…

Dit gedoe behoort nu ook tot het verleden! Als u uw cursor direct ná de link plaatst, kunt u gewoon tekst toevoegen zónder dat de link extra lang wordt. Wat een gemak… 😉

Automatische linkbegrenzing

Automatische linkbegrenzing

Meer…

Ja, er is meer moois in WordPress 4.8, maar dit is voornamelijk technisch van aard en voor de meeste eindgebruikers minder van belang. Mocht u alles op een rijtje willen, dan kan dat op de WordPress hoofdsite.

Wij zijn alle sites aan het updaten, dus u kunt gebruik gaan maken van uw nieuwe widgets!

, , , ,

Reageren gesloten.